Silkeborgs historie

Beskrivelse

Hvordan var Silkeborg, før det blev til den by, vi kender i dag? Hvad gav byen vokseværk?

Silkeborg er en by fyldt med historie. I fællesskab rejser vi tilbage i tiden og lærer om, hvordan byen er opstået. Ude i byen undersøger vi, hvad Gudenåen blev brugt til, samt hvad det har betydet for Papirfabrikken. I stuerne på Hovedgården har vi mulighed for at få et indblik i hverdagen hos det fine borgerskab i 1800-tallet, og i Arbejderboligen stifter vi bekendtskab med en hel almindelig arbejderfamilies levevilkår. Her træder vi ind i en tidslomme, hvor vi møder de forhold arbejderklassen har levet under. På samme tid lærer vi om deres dagligdag, og skaber en fælles forståelse for det liv, mange levede for flere hundrede år siden.

Aktiviteter

Gennem dialog forsøger vi at få styr på, hvordan og hvorfor Silkeborg er opstået. I stuerne på Hovedgården kan børnene få et indblik i det pænere borgerskabs hverdag i 1800-tallet og i Arbejderboligen kan børnene stifte bekendtskab med en almindelig arbejderfamilies forhold og dagligdag i Silkeborg.

Formål

Formålet er, at eleverne stifter bekendtskab med, hvordan og hvorfor Silkeborg opstod, samt at de får en forståelse af hvilke elementer, der ligger til grund for, at en by kan etableres.

Sted
Museum Silkeborg
Hovedgårdsvej 7
8600 Silkeborg
Tilmelding
Tlf.nr. 20 51 52 36