Gratis

Rotten - Verdens sejeste skadedyr

Beskrivelse

I AQUA Akvarium og Dyrepark kan du opleve rotterne helt tæt. Rotter er sociale og utrolig nysgerrig dyr, men har også en helt naturlig og indgroet frygt for alt nyt de møder! Mikset af en kæmpe nysgerrighed og naturlig frygt, har gjort rotterne utrolig tilpasningsdygtige til menneskets levestil og tilstedeværelse.

I kommer til at udføre forskellige adfærdsobservationer, undersøge rotternes fantastiske fysiologi og anatomi ved at eleverne får lov til selv at udføre rotte dissektion, samtidig med at I lærer en masse omkring hvordan man kan forhindre rotternes uanmeldte besøg.

Aktiviteter

Eleverne kommer med ud i AQUA Akvarium og dyrepark og snakker om gode vaner iforhold til rotte forebyggelse. 

Eleverne laver videnskabelige adfærdsobservationer på levende rotter. 

Eleverne dissekerer rotter. 

 

Forberedelse

I kan med fordel se videoerne udbudt af Silkeborg Kommune.  Film - forebyg rotteangreb - Rotteangre, som supplering til en klasse dialog omkring rotter. 

Efterbehandling

Ta' de gode vaner med hjem og se om der kan laves tiltag på skole eller hjemme hos eleverne, der kan mindske risikoen for rotter. 

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne opbygger viden og forståelse omkring Rotten. Vi undersøger rotternes adfærd, ved at observere og iagttage levende rotter.  Vi bliver klogere på forbyggelse af rotterne derhjemme samtidig med at vi får en bedre forståelse for rottebekæmpelse. 

Vi kommer til sidst helt tæt på verdens sejeste skadedyr, når eleverne dissekere rotter for at undersøge deres anatomi. 
 

Sted
AQUA Naturfagscenter
Vejlsøvej 55
8600 Silkeborg

Byg. K

Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 89212173