Gratis

Naturvejledning ved Ahl Hage

Beskrivelse

Naturvejledning ved Ahl Hage

Skal du på lejrskole ved Ahl Hage, kan du også få besøg af en af Naturfagscentrets naturvejledere/formidlere. Det er helt oplagt i forbindelse med natur-ture til stranden, hvor fx plantelivet ved kysten eller dyrelivet på det lave vand kan undersøges. Vi kan eventuelt medbringe et klassesæt omkring "Det salte vand" : https://www.dn.dk/born/salt-og-fersk/

Kontakt os gerne i god tid for en aftale (vi skal forsøge at booke en puljebil).

Aktiviteter

Vi besøger kysten, hvor vi fx kan undersøge livet på det lave vand med rejehov. Her gemmer sig typisk flere forskellige fisk, krebsdyr og orme. Er man heldig, kan man spotte nogle af de større dyr som spættet sæl og marsvin. Det er også muligt at undersøge fotosyntese i tang, hvis vi kan finde noget. Måske er der også masser af sten, vi kan se nærmere på. På strandengen kan vi undersøge plantelivet.

Forberedelse

Det er en god ide at forberede eleverne på, hvad der skal ske. Tal om, at I skal på tur og undersøge stranden. Eleverne har sikkert ud fra egne erfaringer forventninger til, hvad de kan finde. Men er alle strande mon ens? Eleverne kan mebringe deres egen lille pose til sten eller skaller, hvis de gerne vil have nogle ting med hjem fra turen.

Formål

At undersøge kystens dyre- og planteliv.

Sted
Ahl Hage-lejren (Silkeborg Kommune)
Birkestien 4
8400 Ebeltoft
Undervisningsmateriale

Se evt. filmen om ulken - det er nemlig muligt at få en ulk i nettet ved Ahl Hage

Tilmelding

Udfyld formularen via feltet "Kontak udbyder"