Gratis

Naturens gang

Beskrivelse

Tag med på vandretur!

Har du lyst til at gå på opdagelse, opleve naturen på forskellige årstider, mærke solens varme på kinderne og vinden i håret? Tag med på en klassisk vandretur sammen med naturvejlederne, træn din iagtagelsesevne, skærp sanserne og mærk på egen krop, hvad naturen gør ved dig. Vi undersøger meget af det, vi finder - det kan være svampe, fugle, træer, dyr, lyde, stemninger, landskaber... Vi giver nærmest garanti for godt humør, og fokus er på gode, fælles oplevelser med naturen som omdrejningspunkt. Snør skoene og tag med ud i det blå - ud på tur, aldrig sur.

Aktiviteter

Indholdet kan aftales på forhånd og tilpasses efter behov. Normalt vil vi starte op med at tage en snak om nogle af de skrevne og uskrevne regler, der er på området. Hvad må man egentlig i en skov? Hvordan opfører man sig i naturen? Der er mange ting at kigge på, og med lidt træning og kan man blive endnu bedre til at få øje på ting. Derfor skal vi have alle sanserne i brug, og eleverne prøve simple øvelser, der kan lede til en bredere naturoplevelse. Kernen i forløbet er dog vandreturen i fællesskab med andre. Vi skal prøve at tænke over, hvad sådan en oplevelse gør ved os mennesker. Turen kan med fordel gås flere gange, men på forskellige årstider. Genkendeligheden styrker elevernes forhold til naturen på ruten og gør også, at de nemmere lægger mærke til årstidernes forskellighed, fordi de husker landkabet fra forrige besøg. Turen er ca. 6 km lang, men ruten kan naturligvis ændres efter behov. Undervejs vil der være pause og madpakker, så husk en god én af slagsen samt noget at drikke.

Forberedelse

Turen kræver ikke den store forberedelse. Tjek fx vejrudsigten sammen med eleverne og tal sammen om påklædning og fodtøj til en dag i det fri. Eleverne må gerne medbringe skrive- og tegnegrej samt en notesbog, så de kan notere og tegne på turen. De må også tage en lille pose med til ting, som de evt. finder på turen.

Efterbehandling

Lav fx en naturfilm. Eleverne kan lave deres egen film om en oplevelse i naturen, som de selv speaker, filmer og afprøver. Det kunne være at sidde med fødderne i det rislende vand, røre ved myrerne i en myreture eller bare ligge på ryggen og kigge op i trækronerne. Det skal være en oplevelse, som de selv synes er spændende, og som de gerne vil formidle til andre, så de også får lyst til at prøve netop den oplevelse.

Formål

Målet er at gøre elverne mere fortrolige med udeliv og naturoplevelser på alle tider af året, men også at øge elevernes bevidsthed om, hvad netop dette kan betyde for os som mennesker. På turen lægges der vægt på at skabe interesse for og glæde ved at færdes i naturen. 

Kompetenceområde

Sundhed og trivsel

Lærerrolle

Det er vigtigt at være aktivt deltagende og understøtte eleverne i aktiviteterne.

Sted
AQUA Naturfagscenter
Vejlsøvej 55
8600 Silkeborg
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 89212173