Former og farver i glas - workshop

Beskrivelse

Bliv klogere klogere på farvelære og glas hos Anla Glas. Anla Glas ligger i Silkeborg og har eksisteret i over 30 år. Til dagligt vejleder vi i arbejde med glas og keramik til private og alle typer offentlige institutioner. Vi leverer råmaterialer, værktøj og ovne og har også kurser her på stedet. Vi vil meget gerne hjælper undervisere og elever i gang med arbejdet med glas.

Aktiviteter

Vi giver en kort introduktion til stedet, hvad glas er, og hvordan det fungerer, samt hvad god værkstedsskik er. Herefter får eleverne mulighed for at lave deres eget stykke glas. Når dagens workshop er ovre, brænder vi glasset her på stedet, og det vil være muligt at afhente det på et aftalt tidspunkt.

Forberedelse

Vi kan på forhånd aftale, om I gerne vil arbejde inden for et bestemt tema eller måske lave et større samlet værk til klassen. I udgangspunktet vil vi foreslå navneskilte, ophæng til vinduet, 'brikker' til et vægophæng til klassen, juletræ omkring juletid og andre højtidsgenstande mv.

Formål

Formålet er, at eleverne oplever, at deres kreative indsats giver flotte, sjove og overraskende resultater. De får en oplevelse af succes og en erkendelse af, at der ikke er nogen rigtig eller forkert måde at udfolde sig kreativt, så længe man får grundprincipperne på plads for ens valgte materiale. Dertil vil arbejdet med glas stimulere fordybelse, planlægning, samarbejde, værkstedsikkerhed og materialeforståelse.

Sted
Anla Glas
Nørreskovbakke 107
8600 Silkeborg