Gratis

Rejsen til kroppens indre: Formidlingskuffert

Børnehavebørn prøver Rejsen til kroppens indre

Beskrivelse

Med formidlingskufferten ”Rejsen til kroppens indre” kan I tage jeres børnehavebørn med på en sjov og lærerig rejse rundt i vores fantastiske krop. Børnenes får undervejs en indsigt i naturvidenskabelige forskning og metode. Alle aktiviteterne i kufferten er lige til at gå til og understøtter Den styrkede læreplan.  

I ”Rejsen til kroppens indre” møder børnene figurerne Milo og Duno, som sammen med børnene skal på en rejse ind i vores forunderlige krop. Kufferten indeholder en bog, som læses højt for børnene og som hele tiden guider og vejleder jer gennem emnet, mens aktiviteterne afvikles.

På rejsen ind i kroppen lærer børnene kroppens mange forskellige organer og funktioner at kende. Undervejs møder de spørgsmål som: Hvorfor er dine øjne grønne? Hvad sker der i tarmene? Hvordan vokser bakterier?

Aktiviteter

Kuffertens aktiviteter er både sjove og lærerige og tager alle udgangspunkt i børnene egne kropslige erfaringer og hverdagen. Aktiviteterne er målrettet børn fra 3-6 år og er udviklet til at understøtte børnenes indsamling af viden om emnet. Det kan fx være:

  • Sange, historier, lege og danse
  • Spil, hvor børnene enten snyder eller tester hjernen
  • Eksperimenter
  • Krea-aktiviteter

Ideen med formidlingskufferten er, at man som pædagog nemt og hurtigt kan igangsætte aktiviteter fra kufferten uden at skulle sætte sig ind i en lang vejledning først. Kufferterne kan ligeledes bruges til både små og store børnegrupper og stiller ingen særlige krav til omgivelserne.

Formål

Formålet med kufferten er på en sjov og kreativ måde at introducere børn for den naturvidenskabelige metode og naturvidenskabelige spørgsmål. Formidlingskufferten rækker ind i en lang række forskellige læreplanstemaer så som krop og bevægelse, naturvidenskab og sproglig udvikling med aktiviteter, der lærer børn at ræsonnere og udtrykke sig.

Formidlingskufferten ”Rejsen til kroppens indre” er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn. I kan læse mere og se en lille video om tilbuddet lige her: https://forsk.dk/laeringsunivers/bornehaveprogram/for-bibliotekerne

Tilmelding

I kan helt gratis reservere kufferten på bibliotekets hjemmeside lige her: https://silkeborgbib.dk/ting/object/870970-basis%3A53943349

Har I spørgsmål til kufferten er I velkomne til at skrive til Betina Balslev på mail: BetinaEkkersgaard [dot] Balslev [at] silkeborg [dot] dk