Gratis

Hjerneekspeditionen: Formidlingskuffert

Børnehavebørn prøver Hjerneekspeditionen

Beskrivelse

Med formidlingskufferten ”Hjerneekspeditionen” kan I tage jeres børnehavebørn med på en sjov og lærerig rejse i den menneskelige hjerne og samtidig give dem en indsigt i naturvidenskabelig forskning og metode. Materialet i kufferten er lige til at gå til, og aktiviteterne understøtter Den styrkede læreplan.

I ”Hjerneekspeditionen” møder børnene figurerne Milo og Duno, som sammen med børnene skal undersøge, hvad en hjerne egentlig er, og hvordan den fungerer. Kufferten indeholder en bog, som læses højt for børnene og som hele tiden guider og vejleder jer gennem emnet, mens aktiviteterne afvikles.

Gennem en rejse rundt til forskellige dele af den menneskelige hjerne, lærer børnene både noget om hjernens funktioner og opbygning og bliver stillet spørgsmål som: Hvordan vi kan se, hvad andre føler? Hvad der sker, når vi bliver bange?

Aktiviteter

Kuffertens aktiviteter er både sjove og lærerige og tager udgangspunkt i børnene hverdag og deres egne erfaringer. Aktiviteterne er målrettet børn fra 3-6 år og indeholder blandt andet:

  • Sange, historier, lege og danse
  • Spil, hvor børnene enten snyder eller tester hjernen
  • Eksperimenter
  • Krea-aktiviteter med modellervoks og stempler

Ideen med formidlingskufferten er, at man som pædagog nemt og hurtigt kan igangsætte aktiviteter fra kufferten uden at skulle sætte sig ind i en lang vejledning først. Kufferterne kan ligeledes bruges til både små og store børnegrupper og stiller ingen særlige krav til omgivelserne.

Formål

Formålet med kufferten er på en sjov og kreativ måde at introducere børn for den naturvidenskabelige metode og naturvidenskabelige spørgsmål. Formidlingskufferten rækker ind i en lang række forskellige læreplanstemaer omkring både naturvidenskab og science samt sprog og kommunikation med aktiviteter, der lærer børn at ræsonnere og udtrykke sig.

”Hjerneekspeditionen” er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn. I kan læse mere og se en lille video om tilbuddet lige her: https://forsk.dk/laeringsunivers/bornehaveprogram/for-bibliotekerne

Tilmelding

I kan helt gratis reservere formidlingskufferten på bibliotekets hjemmeside lige her: https://silkeborgbib.dk/ting/object/870970-basis%3A46249798

Har I spørgsmål til kufferten er I velkomne til at skrive til Betina Balslev på mail: BetinaEkkersgaard [dot] Balslev [at] silkeborg [dot] dk