Silkeborg Business College

Præsentation

Silkeborg Business College ligger i hjertet af Silkeborg på Bindslevs Plads tæt på både jernbane og bus og har siden 1892 været en markant del af erhvervslivet og bidraget aktivt til udviklingen af Silkeborg.

Skolen er en aktiv og central partner i det projekt, der skal gøre Bindslevs Plads til et 'campus' i midtbyen. Skolen udbyder såvel ungdomsuddannelser som voksenuddannelser. Skolen indgår i partnerskabet 'Garantiskolen' med de andre udbydere af ungdomsuddannelser og er sammen med de andre udbydere af voksen efter- og videreuddannelse en del af partnerskabet 'KompetenceSilkeborg'. Skolen huser PIU-sekretariatet, der årligt formidler praktikpladser i udlandet for ca. 160 unge mennesker fra danske handelsskoler.

Handelsgymnasiet (HHX) har i dag ca. 700 elever og tilbyder en gymnasial uddannelse, som kvalificerer til at læse videre på universiteter, handelshøjskoler, seminarier mv. Handelsgymnasiet tilbyder spændende studieretninger inden for økonomi, markedsføring og internationale forhold, så eleverne får optimale muligheder for at specialisere sig inden for deres særlige interesseområder eller for at udvikle særlige kompetencer til brug i deres senere videreuddannelse og karriere.

Erhvervsuddannelsen (Handelsskolen) har ca. 400 elever og er en vekseluddannelse med et grundforløb på skolen efterfulgt af praktik i en virksomhed. Erhvervsuddannelsen giver mulighed for at få job inden for detail, handel, kontor, finans eller lignende. Erhvervsuddannelsen på Handelsskolen har tilbud til alle - både de praktisk anlagte og de mere bogligt mindede, der via en EUX får mulighed for at læse videre.

Vi skaber succeser
Silkeborg Business College skaber fundamentet for fremtidens erhvervsfolk, fordi vi som skole bygger på dygtige, engagerede og idérige mennesker med viljen til at uddanne sig fagligt, personligt og socialt. Skolens 120 medarbejdere ser det som en fælles udfordring at få de unge og voksne, der vælger vores uddannelser til at "vokse" mest muligt, mens de er hos os, så de kommer videre i erhvervslivet og på de videregående uddannelser med en solid faglighed og personlige kompetencer, der gør dem til attraktive medarbejdere eller succesfulde iværksættere.

Forløb udbudt af Silkeborg Business College