Gratis

Sansevandringer: Workshop

Beskrivelse

Gratis workshop for ansatte i dagtilbud og indskolinger d. 25. april fra kl. 8:30 - 15:30 på Gjern Hotel. Temaet er sansevandringer og det åbne Dagtilbud/den åbne skole.

Sansevadnringer er en særlig måde at opleve og lære om et bestemt lokalområde, hvor der kredses om stedernes rum, arkitektur, historie, anekdoter og mennesker, og man lader ofte sanserne være indgangen til stedet. Det er en måde at være undersøgende og nysgerrig på de små og store ting, mennesker og steder, som vi kan finde sammen med børnene uden for vores kendte fysiske rammer.

Med workshoppen stiller vi skarpt på, hvordan vi kan udnytte lokalområdet, dets ressourcepersoner og naturen til at åbne dagtilbuddet eller skolen mod den omkringliggende verden. Du vil tilegner dig viden og færdigheder i, hvordan du selv kan afvikle sansevandringer for jeres børn i skolens eller dagtilbuddets lokalområde. Du vil selv afprøve en sansevandring i Sejs-Svejbæk sammen med Pernille Helberg Stentoft, som er professionel vandrer.

Du vil også høre lokale erfaringer med sansevandringer fra Børnehuset Næringen i Vejlby Vest med inddragelse af personalet, bestyrelse, forældre og selvfølgelig børn.

Du vil efter kursusdagen have udkast til et vandringsforløb, som du selv har produceret ud fra jeres lokalområde og de særlige kendetegn, bygninger, institutioner, historier, stemninger og ressourcepersoner, som I kan opspore. 

Se mere om hvad sansevandringer er i filmen nedenfor:

Video
Forplejning

Der er forplejning under hele kurset.

Kontakt
Jakob Hausted
Pæd. konsulent
40944737
Sted
Gjern Hotel
Østergade 2
8883 Gjern
Tilmelding
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.04.2019