Gratis

Smart Parat Svar - Landets klogeste 6. klasse

Beskrivelse

Er din 6. klasse Danmarks klogeste?

Det har du nu chancen for at finde ud af!  - Samtidig med at dine elever via quizzen skærper fokus på nysgerrighed, paratviden og sammenhold. Sidste år deltog 605 klasser fra hele landet.

Hvad er Smart Parat Svar?
Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse. Konkurrencen er et samarbejde mellem landets børnebiblioteker, TV2 Regionerne og Slots- og Kulturstyrelsen.  Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i samfundet og i bøgernes verden. Det er sejt at læse & at vide noget! 

Quizzen afvikles i tre etaper:

5. december 2018: Lokal runde. I dyster mod andre 6.klasser fra Silkeborg Kommune. Sted: Medborgerhuset, Bindslevs Plads i Silkeborg. Vinderne herfra deltager i den regionale runde.

9. januar 2019: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen.

6. februar 2019: Landsfinale. Landets bedste klasser mødes i Odense til en landsfinale. Præmien er 10.000 kr. til klassekassen. 

 

Forberedelse til quizzen

Hvordan forberedelsen til quizzen foregår er op til klassen og lærerne, men der er rig mulighed for at øve sig med Smart Parat Svar app’ en, som kan downloades gratis til iOS og Android via hjemmesiden; http://www.smartparatsvar.dk

Læs mere om Smart Parat Svar i vedlagte informationsbrev

Formål

Vi sætter fokus på, at det er sejt at læse og vide noget!

Smart Parat Svar kan fx bruges i forbindelse med et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f.eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe jeres egne quizzer.

Sted
Campus Bindslevs Plads
Bindslevs Plads 17
8600 Silkeborg
Undervisningsmateriale
Informationsbrev til lærere og elever
Se mere på Smart Parat Svars egen side
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
28.09.2018