Gratis

SkraldeFilm - Fra Skrald til Skat!

Beskrivelse

Her vil løbende blive lagt links op til film som kan bruges i forbindelse med undervisningsforløb om skrald, ressourcer, genbrug, genanvendelse, bæredygtigthed og lignende.

Formål

Skraldefilm som et lærerigt og sjovt indslag i undervisningen.

Undervisningsmateriale
Her kan man se de nye affaldsbeholdere som udleveres til borgerne i Silkeborg Kommune, og hvordan man skal sorterer. Produceret af Silkeborg Forsyning A/S.
Aarhus kommune har lavet en film om hvordan glas, plast og metal sorteres fra hinanden, efter det er blevet hentet hos borgerne.
Se hvordan de brugte aluminiumsdåser smeltes om til en stegepande, samt hvad der sker hvis du ikke sorterer dåserne fra!
Se et eksempel på, hvad det genbrugte plastik kan bliver til og følg processen fra tom flaske til ny stol. Se også hvad der sker, hvis vi ikke sorterer og genbruger plastik.
Se hvad det frasorterede metal bliver brugt det og følg processen.
Se hvad der sker med det farlige affald efter det er sorteret fra det ufarlige.
Se hvordan dit brugte marmeladeglas bliver til vinduesglas og også hvad der var sket med det, hvis du ikke sorterede det fra.
Se hvordan plastik forurener og skader når det ender i miljøet, i stedet for at blive genbrugt eller forbrændt. Produceret af Plastic Change.