Gratis

Jul på Aqua Naturfagscenter

Beskrivelse

AQUA Naturfagscenter skruer op for julestemningen i juleværkstederne.

Der er forskellige workshops med korte introduktioner, hvorefter der er lagt op til fordybelse og julehygge omkring aktiviteterne. Naturvejlederne har materialer og vejledninger, og du er som lærer med til at stå for nogle af aktiviteterne. Naturvejlederen vil naturligvis være på pletten med praktisk hjælp og julestemning.

Aktiviteter

Velkommen til en hyggelig dag med masser af julestemning i nisseværkstederne. Klassen skal arbejde i:

1) Julemutters køkken: Et historisk indblik i julebag, hvor vi laver pebernødder i den store brændefyrede ovn og æblegløgg i bålgryderne.

2) Snittenissens værksted: Elsker du nødder, men har ikke tænder som en mus? Så lav din egen bedste julegave: En nøddeknækker! Er din iPad løbet tør for strøm? No problem, du kan også lave old-school underholdning som en heksemølle, snurretoppe og andet. Passer til børn i alle aldre. Du kan også fremstille et dekorativt rensdyr i træ og lære om, hvorfor Rudolf ikke er et han-rensdyr (tyr).

3) Flet og flid: Lav en drillepind (simpelt spil) og lær at flette i pil, fx et juletræ eller en julestjerne. Eller en julefisk...

Forberedelse

Bemærk: Det hele udendørs, så husk varm påklædning - også til fingrene. En nissehue er selvfølgelig obligatorisk :-) 

Formål

Målet er, at eleverne gennem aktiviteterne lærer om julens historie og traditioner og oplever glæden ved at producere noget håndgribeligt på egen hånd og i fællesskab.

Sted
AQUA Naturfagscenter
Vejlsøvej 55
8600 Silkeborg
Tilmelding

Skriv til Julenissen Joan

Tlf.nr. 89 21 21 73