Gratis

Jorn+Børn - Malerikassen

Beskrivelse

"Hallihalløj. Jeg hedder Asger Jorn, og jeg er kunstmaler. Det betyder, at jeg maler billeder – masser af billeder. Faktisk har jeg malet mere end 3.000 billeder!!!!! – og det er jo en hel del. Allerede dengang jeg var helt ung, bestemte jeg, at mine malerier ikke skal ligne virkeligheden..."

Lån en malerikasse med hjem i indskolingen, og dyk ned i Asger Jorns univers, hans værker og verdenssyn. Som lærer/pædagog kommer du til at optræde og fortælle som Asger Jorn, mens børnene får mulighed for selv at afprøve Jorns metoder og teknikker. De kommer til at eksperimentere og lege med maleriet som udtryk - og får hele kroppen sat i sving.

Malerikassen indeholder gengivelser af 3 af Jorns malerier. Til hvert billede hører en historie, som Jorn fortæller, samt 3-5 aktiviteter, som fordeler sig på to spor: Hverdagssporet og projektsporet. Vi anbefaler, at I vælger aktiviteter fra hvert spor.

Formål

Formålet med malerikassen er, at børnene gennem en introduktion til Asger Jorns kunstneriske universt bliver opmuntret til selv at udforske, undersøge og eksperimentere og lege med både at male billeder, men også med at fortælle historier med billederne. De kommer desuden til at arbejde meget med kroppen – både i fysisk aktivitet, men også i forhold til, hvordan vores krop ser ud og hvilke sanser den har. 

Undervejs kommer børnene via dialoger og aktiviteter igennem en række temaer, som vedrører deres hverdag og udvikling.

Malerikassen arbejder med teamerne krop og bevægelse, kulturelle udtryksformer og værdier samt barnets almene udvikling.

Sted

Aktiviteten foregår hjemme på egen skole.

Yderligere information
Aktiviteter

Jorn+Børn består af fem inspirationskasser, som kan lånes af Museum Jorn og benyttes i institutionen og skolen. De kan bruges i kort tid, hvor I f.eks. dykker ned i en af fortællingerne eller en af aktiviteterne i løbet af nogle timer. Eller kassen kan bruges som del af et større projekt, f.eks. over 3 uger og på tværs af institutionen/skolen. Det er op til jer, hvor meget I ønsker at arbejde med fortællingerne, værkerne og aktiviteterne. Kasserne kan sagtens genlånes.

Efterbehandling

Når man har arbejdet med en af kasserne i institutionen/skolen, er det oplagt at besøge Museum Jorn. Her vil I sammen med museets formidler gå på opdagelse og se kunstværkerne i virkeligheden. I vil både se på nogle af de værker, I har arbejdet med og måske på nogle andre. En række rekvisitter er med til at gøre oplevelsen spændende og nærværende for både børn og voksne. Der er også mulighed for at booke en workshop i Museets værksted.