Støt En Ko - Lær om landbrug og natur

Beskrivelse

Hvem har ikke altid drømt om at få sin helt egen ko? 

Modtag månedlige forsendelser fra jeres ko, der fortæller om livet på gården og sender gaver til alle børnene (se video).
Få besøg i børnehaven af en komaskot og en malkerobot, der sammen vil forberede jer på et gårdbesøg på netop JERES kos gård.

Under hele forløbet, vil børnehaven have rådighed over Støt En Kos digtale-materiale, der frit kan benyttes imellem de månedlige forsendelser.

Børnehaven vil under det 3 måneders lange forløb modtage 3 forsendelser, der indeholder:

  • Et farverigt brev, fra deres helt egen ko.
  • Gaver til de tilmeldte børn. Dette kan være alt fra madkasser og klistermærker til puslespil og kohatte. 
  • Pixiebøger, billedbøger eller malerbøger om landbrug. (her veksles der mellem faktuelle og fiktive historier).

Børnehaven vil under det 3 måneders lange forløb 1 gang få:

  • Besøg fra Støt En Ko, der medbringer komaskot, malkeyver og gaver til børnene.
  • Mulighed for gårdbesøg på netop børnehavens kos gård. Dette vil hele børnehavens børn og deres forældre modtage invitation til. Det har vist sig at være en fantastisk måde at aktivere og involvere forældrene i børnenes læring.

Børnehaven bør under hele forløbet i høj eller nogen grad benytte sig af Støt En Kos digitale-materiale. Dette vil give børnene en bedre mulighed for at opfange og bearbejde al den nye viden.
Ved forløbets slutning vil materialeguiden  under det digitale-materiale give forslag til, hvordan pædagogerne kan evaluere forløbet.

Formål

Forløbets formål er, at give de involverede børn en bedre forståelse for natur og landbrug. Gennem forløbets rammer skabes der et univers af leg og læring, hvor alle 6 læreplanstemaer involveres. 
Børnehaven får derfor rådighed over Støt En Kos digitale materiale, som ud over sange, lege og bøger i alle afarter, inkluderer en omfattende materialeguide, der guider pædagogerne igennem materialet, så de under hele forløbet ved præcis, hvilke læringsmål der er gældende i hvilke lege, sange, bøger etc. 
Det digitale-materiale holdes sæsonaktuelt og opdateres månedligt.
 

Inspirationsmateriale