Gratis

Jorn+Børn - Vævningskassen

Beskrivelse

"Halløj med jer! Det er mig, der hedder Asger Jorn, og jeg er kunstmaler. Altså jeg maler billeder, og de hænger rundt omkring hjemme hos folk – og på museer i hele verden. Ved I i grunden, hvad et museum er? Har I nogensinde været på et museum? Men jeg laver også andre ting, og i dag vil jeg fortælle om nogle store billeder, som jeg har lavet med garn. Ja – I hørte helt rigtigt! - med garn..."

Sådan fortæller Asger Jorn, når I slipper ham løs, enten ved at bruge Jorn-hånddukken eller ved at klæde jer ud. Lån en Vævningskasse med hjem i institutionen. Her vil de store bløde billeder Jorn i sin tid lavede, danne udgangspunkt for, at I sammen kan udforske vævningens mysterier. I kommer til at arbejde med naturen og at væve på mange forskellige måder. 

Vævningskassen indeholder gengivelser af 3 af Jorns billedvævninger. Til hver vævning hører en historie, som Jorn fortæller, samt 3-5 aktiviteter, som fordeler sig på to spor: Hverdagssporet og projektsporet. Vi anbefaler, at I vælger aktiviteter fra hvert spor.

Formål

Formålet med vævningskassen er, at børnene gennem en introduktion til Asger Jorns arbejde med vævning får mulighed for selv at udforske materialerne og afprøve forskellige udtryk. De kommer til at arbejde med bløde billeder og bruger både stof, garn og naturmaterialer.

Undervejs kommer børnene via diskussioner, dialoger og aktiviteter igennem en række temaer, som vedrører deres hverdag og udvikling.

Sted

Aktiviteten gennemføres i institutionen

Yderligere information
Aktiviteter

Jorn+Børn består af fem inspirationskasser, som kan lånes af Museum Jorn og benyttes i institutionen og skolen. De kan bruges i kort tid, hvor I f.eks. dykker ned i en af fortællingerne eller en af aktiviteterne i løbet af nogle timer. Eller kassen kan bruges som del af et større projekt, f.eks. over 3 uger og på tværs af institutionen/skolen. Det er op til jer, hvor meget I ønsker at arbejde med fortællingerne, værkerne og aktiviteterne. Kasserne kan sagtens genlånes.

Forslag til forberedelse og/eller efterbehandling i daginstitutionen

Når man har arbejdet med en af kasserne i institutionen/skolen, er det oplagt at besøge Museum Jorn. Her vil I sammen med museets formidler gå på opdagelse og se kunstværkerne i virkeligheden. I vil både se på nogle af de værker, I har arbejdet med og måske på nogle andre. En række rekvisitter er med til at gøre oplevelsen spændende og nærværende for både børn og voksne. Der er også mulighed for at booke en workshop i Museets værksted.