Gratis

Jorn+Børn - Grafikkassen

Beskrivelse

"Halløj Halløj. Nu skal I bare høre. I dag vil jeg fortælle jer om noget helt særligt. Det er noget, som jeg har arbejdet rigtig meget med – i hele mit liv – lige fra jeg var helt ung, til jeg blev en gammel mand. Det er nemlig GRAFIK. Prøv lige om I kan sige det: GRAFIK..."

Asger Jorn fortæller om sin passion for grafik. Som pædagog er det dig, der optræder som Asger Jorn, når I låner en grafikkasse med hjem i institutionen. Med udgangspunkt i Jorns fortællinger bevæger I jer sammen ind i Jorns kunstneriske univers, og får mulighed for at undersøge og udforske grafiske metoder og teknikker.

Grafikkassen indeholder gengivelser af tre af Jorns grafiske værker. Til hvert værk hører en historie, som Jorn fortæller, samt 3-5 aktiviteter, som fordeler sig på to spor: Hverdagssporet og projektsporet. Vi anbefaler, at I vælger aktiviteter fra hvert spor.

Aktiviteter

Jorn+Børn består af fem inspirationskasser, som kan lånes af Museum Jorn og benyttes i institutionen. De kan bruges i kort tid, hvor I f.eks. dykker ned i en af fortællingerne eller en af aktiviteterne i løbet af nogle timer. Eller kassen kan bruges som del af et større projekt, f.eks. over 3 uger og på tværs i institutionen. Det er op til jer, hvor meget I ønsker at arbejde med fortællingerne, værkerne og aktiviteterne. Kasserne kan sagtens genlånes.

Efterbehandling

Når man har arbejdet med en af kasserne i institutionen, er det oplagt at besøge Museum Jorn. Her vil I sammen med museets formidler gå på opdagelse og se kunstværkerne i virkeligheden. I vil både se på nogle af de værker, I har arbejdet med og måske på nogle andre. En række rekvisitter er med til at gøre oplevelsen spændende og nærværende for både børn og voksne. Der er også mulighed for at booke en workshop i Museets værksted.

Formål

Formålet med grafikkassen er, at børnene gennem en introduktion til Asger Jorns kunstneriske univers bliver opmuntret til selv at udforske, undersøge, eksperimentere og lege med trykprocesser og selv får mulighed for at udtrykke sig kreativt gennem grafik. Undervejs kommer børnene via diskussioner, dialoger og aktiviteter igennem en række temaer, som vedrører deres hverdag og udvikling.

Sted

Aktiviteten foregår i institutionen.