Gratis

Jorn+Børn - Bogkassen

Beskrivelse

"Goddaws med jer! Kender I bøger? Altså har I nogensinde siddet og kigget i en bog? Det er godt! Jeg elsker bøger. Jeg har læst bøger om alt muligt:… om  kunst… og bygninger… og historie… og matematik… og natur… og andre lande... Så har jeg selvfølgelig også læst en masse historier. Eventyr. Gode og spændende og farlige og uhyggelige og sjove og fantastiske historier."

Jorn har udgivet en lang række bøger, hvor han ofte kombinerer ord og billeder. Lån Bogkassen med hjem i institutionen og giv jer i kast med at undersøge, hvad ord, bogstaver og sætninger er, og hvordan ord og billeder kan spille sammen. 

Bogkassen indeholder gengivelser af 3 af Jorns bøger. Til hver bog hører en historie, som Jorn fortæller, samt 3-5 aktiviteter, som fordeler sig på to spor: Hverdagssporet og projektsporet. Vi anbefaler, at I vælger aktiviteter fra hvert spor.

Formål

Formålet med bogkassen er, at børnene gennem en introduktion til Asger Jorns kunstneriske univers får mulighed for dels at udforske, undersøge, eksperimentere og lege med bogstaver, ord, billeder og bøger. Dels selv at skabe bøger, hvor bogstaver, ord og billeder kombineres.

Undervejs kommer børnene via diskussioner, dialoger og aktiviteter igennem en række temaer, som vedrører deres hverdag og udvikling.

Sted

Aktiviteten foregår hjemme i institutionen

Yderligere information
Aktiviteter

Jorn+Børn består af fem inspirationskasser, som kan lånes af Museum Jorn og benyttes i institutionen og skolen. De kan bruges i kort tid, hvor I f.eks. dykker ned i en af fortællingerne eller en af aktiviteterne i løbet af nogle timer. Eller kassen kan bruges som del af et større projekt, f.eks. over 3 uger og på tværs af institutionen/skolen. Det er op til jer, hvor meget I ønsker at arbejde med fortællingerne, værkerne og aktiviteterne. Kasserne kan sagtens genlånes.

Forslag til forberedelse og/eller efterbehandling i daginstitutionen

Når man har arbejdet med en af kasserne i institutionen/skolen, er det oplagt at besøge Museum Jorn. Her vil I sammen med museets formidler gå på opdagelse og se kunstværkerne i virkeligheden. I vil både se på nogle af de værker, I har arbejdet med og måske på nogle andre. En række rekvisitter er med til at gøre oplevelsen spændende og nærværende for både børn og voksne. Der er også mulighed for at booke en workshop i Museets værksted