Bestil en forsker

05.03.2019

1. marts åbnes der for bestilling af forskerbesøg i forbindelse med Forskningens Døgn

Forskningen banker på i Midtjylland  
 

Er fedme blot et spørgsmål om livsstil? Kan dyr føle smerte? Kan vi snart holde os evigt unge? Kunne du tænke dig at få svar på nogle af disse spørgsmål, så har du nu muligheden for gratis at bestille en forsker til et foredrag. Forskeren kan komme hjem til dig, på dit job eller et helt tredje sted i regionen.

Der forskes i mange forskellige ting. Og nu kan børn, unge og voksne i hele Region Midtjylland vælge mellem 110 forskellige foredrag og dermed få indblik i spændende, dansk forskning inden for alverdens emner som økonomi, historie, universet, sygdom, ideologi eller teknologi.

Forskerne stiller op, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn løber fra d. 24. – 30. april, men foredragene kan bestilles allerede nu, og de er gratis.

Hør blandt andet en forsker fortælle om cravings –hvorfor man bare må have en bestemt slags mad. Du kan også vælge at høre om efternavne- hvad hedder vi oftest i det midtjyske område,  eller foredraget kan handle om algoritmer.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og på landsplan er der over 250 foredrag at vælge imellem.

- Forskning er fascinerende, og forskning er vigtig for vores fremtid. Men forskning skal være mere synlig i vores hverdag, og den skal pirre vores nysgerrighed. Derfor er jeg stor fan af Forskningens Døgn, der giver alle borgere mulighed for at komme helt tæt på forskningen og få den fortalt af forskerne selv. Så book en forsker og bliv en smule klogere, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Yderligere information
Om Forskningens Døgn Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april måned med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 70.000 besøgende. Forskningens Døgn har til formål at: Hylde forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’ Etablere mødesteder for forskere og befolkning Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.