Ønskeøen flytter

06.02.2017

Dele af Ønskeøen flytter til KunstCentret Silkeborg Bad

Ønskeøen på Odden, som har været et overraskende populært udflugtsmål blandt byens borgere store som små – gamle som unge, har nu forladt Odden til fordel for et byggeriet med det kommende madpakkehus.

Skulpturparken, der omgiver KunstCentret Silkeborg Bad bliver fremover hjemsted for i hvert fald to af installationerne. De to øvrige arbejder man på at få placeret i et område tæt på Badet, men dette er endnu ikke faldet helt på plads.

Vi har fået utallige henvendelser med spørgsmål fra engagerede borgere som gerne vil vide, hvad der nu bliver af Ønskeøen. Det vidner om at borgerne har taget Ønskeø-udstillingen til sig og at de har oplevet Ønskeøen som deres – sådan som vi havde tænkt det og håbet på det ville blive.

Det er derfor en glæde at Badet tager imod de to installationer og Ønskeøen dermed får et levende ’efterliv’ og fortsat kan opleves af alle interesserede og ikke mindst de 733 børnehavebørn, som har bidraget til Ønskeøen. Snorene som har været del af udstillingen på Odden er sårbare og kræver konstante reparationer og følger derfor ikke med flytningen.

Ønskeø-installationerne, designet af arkitekt Ragnhild Melbye og som bærer børnenes ønsker med fingeraftryk, var skabt som markering af åbning af Silkeborg Kommunes deltagelse i Europæisk Kulturhovedstad.

Med Ønskeøens nye placering følger Ønskeøen med ind i kulturhovedstadsåret 2017 og sikkert længere endnu.

 

Med venlig hilsen

Ghita Warrer
kulturkonsulent