WORKSHOP: Ler i leg, eksperiment og krop

Beskrivelse

I denne workshop tager vi på opdagelsesrejse i materialet ler. Vi møder en særlig ideverden, hvor ler bliver både kropsligt og eksperimenterende i udstillingen LER!, og så laver vi selv relieffer i ler.

Museum Jorn har inviteret 8 internationale kunstnere til at lave kunstværker til udstillingen. De tager os med ind i en verden af ler og helt nye måder at tænke og arbejde med materialet. Læs mere om udstillingen her.

For at sætte den oplevelse i relief til Asger Jorn oplever vi også eksempler på nyskabende kunstværker i ler lavet af Jorn selv. Vi stiller spørgsmål, ser på og taler om hvad et relief er, og vi taler om sammenhængen mellem Asger Jorns kunstværker og de 8 kunstneres værker i udstillingen.

Sprængfyldte af oplevelser og inspiration går vi i værkstedet, hvor vi selv afprøver eksperimenterende og fysiske tilgange til at arbejde med ler i relieffer.

Vi undersøger lerets muligheder, taler om og afprøver teknikker sammenholdt med forholdet mellem krop, leg og ler. Måske finder vi vores helt egen strategi og teknik!

Formål

Forløbet sætter elevernes viden og færdigheder i spil i et eksternt læringsrum og styrker herved deres visuelle, sproglige og refleksive kompetencer.

Eleverne får kendskab til kreative processer, metoder og udtryksmuligheder, samt mulighed for at afprøve de kunstneriske metoder på egen krop.

Tilmelding