Gratis

Den glemte viden - opgaveløb i kirken

Beskrivelse

Besøg jeres lokale kirke og lad eleverne løse græske koder, undersøge indholdet i den lukkede sorte boks, løse billedgåder med gammeldags lysbilleder og meget andet. Besøget er opbygget som en slags løb eller skattejagt. Fagligt handler det om centrale kristne ritualer og traditioner som nadveren, dåben og om lyset som symbol.

Projektet er bygget op omkring et fremtidsscenarie. Året er 2106, og efter et digitalt nedbrud er al viden om fortiden forsvundet. Ingen husker for eksempel, hvad de karakteristiske hvide bygninger med indbygget klokketårn engang blev brugt til. Disse bygninger er nu kun kendt som ”klokkehusene”. Klassen inviteres hen i det lokale klokkehus til et løb med koder, opgaver og udfordringer. Missionen er at hjælpe med at genopdage, hvad klokkehuset er for et sted. Men da al elektronik er ubrugelig, er det fortidens teknologier som lysbilleder, sten, blyant og papir, der må i spil.

Eleverne skal besøge 5 stationer og hvert sted løse en opgave og finde en bestemt genstand. Genstanden bringes tilbage til den ”klokkevogter” (præsten), der bor i klokkehuset – men som ikke rigtig kan huske, hvad det nu var, der engang foregik i bygningen. Kun at det var noget vigtigt! Men hver genstand bringer lidt af hukommelsen tilbage.

Der medfølger et materiale med ideer til, hvordan de kristendomsfaglige temaer og begreber fra besøget kan efterbearbejdes og forankres hos eleverne.

Kom på en sjov og lærerig skattejagt i din lokale kirke!

Formål

At eleverne i et rollespils set-up gennem opgaveløsning stifter bekendskab med:

  • Nadver
  • dåb
  • lys som symbol
  • flaget
Yderligere information
Efterbehandling

Materiel til efterbehandling af besøget medfølger

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.09.2017
Tilmelding